Shkollat shqipe në Mal të Zi

0
Disa shkolla me mësim në gjuhën shqipe në Mal të Zi janë në shkatërrim e sipër si pasojë e mosinvestimit të duhur nga institucionet përkatëse vendore dhe republikane.
Kjo gjendje i ka shtyrë shoqatat e mërgimtarëve shqiptarë në SHBA të sigurojnë një sasi mjetesh për sanimin e shkollave duke u angazhuar kështu në ruajtjen dhe zhvillimin e shkollave shqipe në vendlindje.
Për më shumë ndiqeni kronikën e përgaditur nga korrespondenti i Zërit të Amerikës, Ali Salaj.