Prokurori i OKB-së kërkon dënim të përjetshëm për Karaxhiqin

0

Gjykata Ndërkombëtare për Krimet e Luftës në ish Jugosllavi filloi argumentat mbyllëse në gjykimin e ish udhëheqësit të serbëve të Bosnjes Radovan Karaxhiq.

Prokurori i OKB-së Alan Tiegar argumentoi se Karaxhiq duhet të dënohet me burgim të përjetshëm në se gjendet fajtor për gjenocid dhe krime të tjera të kryera gjatë luftës së Bosnjes që la gati 100 mijë të vdekur.

Prokurorët e krimeve të luftës e quajtën Karaxhiçin një gënjestar, duke thënë se mohimi i përgjegjësitë për mizoritë e kryera në masë ndërsa ai ishte komandant nuk mund të besohet. Ata thanë gjithashtu se Karaxhiq ishte forca shtytëse për një fushatë gjenocidi të spastrimit etnik ndaj popullatës jo-serbe në Bosnje.