Nënkryetari Mavriq realizoi sot takim lidhur me dixhitalizimin e Muzeut të Ulqinit

0

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Ardijan Mavriq, priti sot në takim Ndihmës- Ministrin për qeverisje elektronike Ivan Lazareviq nga Ministria e informacinit me telekomunikacion, lidhur me projektin e dixhitalizimit të Muzeut të Ulqnit.

Në bazë të kërkesës së nënkryetarit Mavriq për rishqyrtimin e buxhetit të paraparë për këtë projekt, sot u konfirmua aprovimi i rritjes së buxhetit prej 18 mijë euro në 30 mijë euro, që do të investohen për dixhitalizimin e Muzeut të Ulqinit.
Pjesëmarrësit në takim realizuan shqyrtimin final të detajeve lidhur me aplikacinon për paisjet informatike, softverit dhë dokumentacinit në kuadër të këtij projekti.
Përkujtojmë që ky projekt është duke u finacuar nga fondet EU si projekt ndërkufitarë ndërmjet Malit të Zi dhe Shqipërsë në kuadër të së cilit do të realizohet edhe dixhitalizimi i Muzeut të Shkodrës.