Gjylie Pelingu dhe “Burimi” interpretuan në Teatrin Kombëtar të Malit të Zi

0

Gjylie Pelingu dhe grupi “Burimi” intepretuan më 29 shtator në Teatrin Kombëtar të Malit të Zi, në një koncert të përkrahur nga Fondi Për Pakica. Ngjarja pjesë e të cilës ishte koncerti ka qenë “Dita e Kulturës”, ku ishin pjesëmarrës artistë të të gjitha kombësive në Mal të Zi.

Dita e Kulturës ka qeneë e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë interpretuan grupet folkflorike dhe kishte muzikë tradicionale, kurse në pjesën e dytë kishte muzikë klasike. Veçantia ishte se secili intepretues ka intepretuat në gjuhën e vet dhe ka interpretuar pjesë që përfaqësojnë kombin përkatës.

Gjylie Pelingu ka intepretuar këngën “as aman o trëndafili çelës”, e shoqëruar në piano nga pianistja e njohur ulqinake Fatime Buzuku.

 

 

[vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”2518,2519″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”large”]