Protesta në Podgoricë: “97000 rezisto”. Kërkojnë dorëheqjen e prokurorit. ( VIDEO)

0

Në protestat qytetare të mbajtura sonte në Podgoricë pran selisë së prokurorisë janë mbledhur më shumë se një mijë persona. Protesta është mbajtur me moton “97000 rezisto”

Pranë selis së prokurorisë kanë prit policia pa pajisje të rone kurse protestuesit kanë ndarë zarfa  dhe kanë zhvillu një shëtitje protestuese.

Protestuesit kanë mbajtur parulla “Koverta” , “1000 euro” , “Obod”  “Luftë për Paqe”, “Kombinati i Duhanit” Të gjithë në rrugë” etj..

Protestuesit duke lënë zarfet pran selisë së prokurorisë tirrnin për dorëheqjen e prokurori Milivoje Katniq.

Kjo protestë është paralajmëruar nëpër rrjete sociale duke kërkuar që mos të mbahen simbole partiake ose nacionale çka është respektuar. Në protestë ishin prezent figura politike, OJQ-ve, gazetarë dhe intelektual të pavarur.

Organizatorët kanë thirrur për protestat e radhës me datën 16.02.2018 që do organizohen po ashtu në Podgoricë.

Građanski protest u Podgorici

Posted by Vijesti on Saturday, February 2, 2019