Plazhi i Madh: Rrethohen dunat ranore

0

NP të Mirat Detare ka bërë rrethimin e dunave ranore me qëllim ndalimin e devastimit të tyre nga papërgjegjsia e disa njerëzve që i shkatërrojnë ato për të përfituar hapsirë për parkingje e nevoja tjera.

Përveç vendosjes së gardhit prej druri në gjatësi prej 2060 metra, u bë edhe hapja e dy kalimeve me gjatësi 18 metra për kalimtarët që shkojnë në plazhe.

Vlera e këtyre punimeve ishte rreth 30.000 euro.

Dunat ranore kanë një rëndësi të madhe për mbrojtjen e plazheve nga erozioni si dhe përbëjnë një rezervat të vecantë të bimëve halofite, të cilat kanë aftësi specifike të mbijetesës në kushte ekstreme.

 

/CdM/