Mali i Zi hap konsullatën në Çikago

0

Qeveria e Malit të Zi në seancën e djeshme ka sjellur vendimin që të hap dy konsullata të reja, një në SHBA dhe tjetrën në Luksemburg.

Konsullata në SHBA do të hapet në qytetin e Çikagos, ku jeton një numër i madh emigrantësh nga Mali i Zi, sidomos shqiptarë.

Hapja e kësaj konsullate do të bëjë të mundur një lidhje më të mirë në mes komunitetit të atjeshëm dhe Malit të Zi, sidomos në fushën kulturore por edhe të shërbimeve të tjera.