“Kalimera Poetike”, Edicioni i 25-të

0

“Kalimera Poetike” 2017  Edicioni i 25-të

ART FESTIVAL (2-4 gusht 2017)

 

Programi

E MËRKURË, 2 gusht 2017

(Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.00)

Hapja e manifestimit

Fjala përshëndetëse

Ismet Kallaba, kryetar i SHAI “Art Club”

Film dokumentar

25 vjet të “Kalimerës Poetike”

 

Mbrëmje autoriale

me shkrimtarin Bashkim Shehu

Flet për krijimtarinë e autorit

Ben Andoni, publicist dhe përkthyes

Moderator:

Dr. Basri Çapriqi

 

 

E ENJTE, 3 gusht 2017

(Galeria “Kulla e Balshajve”, ora 21.00)

Ekspozitë figurative “Red Essence”

e piktores Majlinda Kelmendi

Fjala e hapjes

Qazim Muja, piktor    (Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.30)

Mbrëmje autoriale me shkrimtarin Zuvdija Hoxhiq (akademik)

Flet për krijimtarinë e autorit

Dimitrov Popoviq, studiues i letërsisë

Moderator:

Muzafer Çaushi

 

E PREMTE, 4 gusht 2017

(Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.00)

Mbrëmje autoriale  me shkrimtarin Jusuf Buxhovi

Flet për krijimtarinë e autorit

Ramadan Musliu, kritik letrar

Moderator:

Dr. Anton Berishaj

 

Mbyllja e manifestimit