Garat e leximit në gjuhën gjermane

0

Të martën me 09.06.2015 në Biblioteken e Ulqinit do të mbahet „GARA E LEXIMIT NË GJUHEN GJERMANE”

Shkolla fillore „Marshal Tito“ nga Ulqini, si dhe shkollat fillore „Vuk Karaxhiq“ dhe „Vukashin Radunoviq“ nga Berana marrin pjesë në „Garën Mbarëballkanike të Leximit në Gjuhën Gjermane“.

Në raundin e parë janë zgjedhur Fituesit e Shkollave.

Të martën, më 9 qershor do të mbahet raundi i dytë, për të zgjedhur fituesin/fituesen nga Mali i Zi.

Fituesi gjegj. fituesja do të shkojë në tetor në Beograd për raundin final, ku ai/ajo do të konkurrojë me kandidatët nga të gjitha shtetet ballkanike.

Gara organizohet dhe financohet nga Agjencia Qendrore Gjermane për Arsimin Jashtë Shtetit, e cila në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit të Malit të Zi ka sjellë mësimdhënës gjermanë në Mal të Zi, në shkollat fillore dhe gjimnazet e Ulqinit dhe Beranes, ku edhe mund të merret Diploma e Gjuhës Gjermane.