Egjipti fitues i FED Cup 2019

0

Në klubin e tenisit Bellevue përfundoj turneu Fed Cup 2019.

Skuadra Egjiptase u shpall fituese e turneut duke mposhtur ekipin e Norvegjisë në një lojë pothuajse të barabart deri në fund. Loja e cifteve ( double ) ishte vendimtare , pasi që në single të dy skuadrat kishin nga një fitore, dhe pikerisht ishte ajo që ia solli fitoren e madhe skuadrës Egjiptiane. 
Me 2:1 në lojë Egjipti prej vitit të ardhshëm do të marrë pjesë në grupin e II Euro/Afrikan , kurse ekipet tjera do ta kenë mundësin që vitin e ardhshëm të garojnë sërisht në të njëjtin grup.
Skuadra e Malit të Zi humbi 2:1 nga ekipi i Irlandës dhe kështu zuri vendin e IV-të ne rënditjen përfundimtare.. 
Ekipi i Marokos ishte më i mirë se Armenia me rezultat 3:0
Renditja:
1. Egypt
2. Norway
3. Irland
4.Montenegro
5. Morocco
6.Armenia
7. Kenya

Klubi i tenisit Bellevue – Ulqin